Skip to main content

Brighton post-production house The Edit has unveiled a new £1m facility. The 6,000 sq ft space was built during lockdown and houses 16 on-site and 12 remote offline Avid workstations connected to 200TB of Nexis storage. It has two DaVinci Resolve grading rooms, a 5.1 ProTools room and a Dolby Atmos immersive mixing suite (Brighton’s first Dolby Atmos facility).

Within the building, The Edit has created two co-working style break-out areas, and the facility says the space has been designed to be ‘covid-safe’. The post house adds that it has paid careful attention to cyber and physical security to “ease the transition” to Trusted Partner Network status as required to work for SVoDs.

The decision to add more physical office space during lockdown and while the world moved to remote or hybrid working might appear to buck the trend of current ways of working. However, The Edit managing director Dave Austin told Broadcast the company made the “bold decision” to green light its expansion, believing that while remote editing has brought some “exciting opportunities and will stay in the mix, creativity flourishes when you have the collaboration, social interaction and immediacy that you get when you work in-person.”

Full Article here

Leave a Reply

The Edit 96 Church Street Brighton BN1 1UJ T: 01273 324325